Проблеми з бізнесом за кордоном

Тема в разделе "Свободное общение", создана пользователем xkristinax, 11 Август 2026 в 01:29.

Реклама
  1. xkristinax

xkristinax Мастер

Симпатии:
    0
    Ситуація така: у спільному бізнесі за кордоном посварилися партнери, після чого один із них почав діяти окремо — заблокував доступ до частини документів і почав оскаржувати операції компанії. Спочатку всі думали, що просто домовляться між собою, але за кілька тижнів уже пішли офіційні листи й вимоги надати документи. Я в цій історії була більше як сторона, яка відповідала за фінанси, тому чесно кажучи, не дуже розуміла, де закінчується звичайний корпоративний конфлікт і починаються юридичні ризики. Ще й компанія зареєстрована не в Україні, тому варіант «піти до знайомого юриста» тут не працював. Цікаво, як у таких випадках взагалі правильно вибудовувати захист?

Понравился пост? Поделись с друзьями!

2. Linda

Linda Профессионал

Симпатии:
    0
    Цитата:
    У мене теж був конфлікт із бізнес-партнером, щоправда, проблема була з документами та доступом до активів. Я зверталася до Prikhodko & Partners https://internationallawyer.net/ коли зрозуміла, що домовитися мирно вже не виходить. Показала договори, листування та документи по компанії, і разом розібрали, які питання треба вирішувати першими. Мені пояснили, де можуть бути ризики саме через іноземну юрисдикцію і що краще не робити поспіхом. Я тоді була добряче на нервах і хотіла відповісти на всі листи одразу, але добре, що спочатку отримала консультацію. У результаті хоча б перестала метатися, зрозуміла послідовність дій і вже далі займалася питанням без цього постійного «а раптом я зараз зроблю ще гірше».

Реклама