Дуже люблю різні стейки готувати, або просто смажене м'яско з цибулькою. Але у мене така старенька сковорода, і на ній не завжди виходить добре. А яка у вас сковорода? Як обрати хорошу?
Для стейків та смаженого м'яса сковорідка — це взагалі половина успіху. Якщо вона тонка або покриття вже "втомилося", м'ясо буде просто варитися у власному соку або пригорати, а тієї самої апетитної скоринки ви ніколи не отримаєте. Я особисто для таких цілей використовую або важку чавунну сковорідку, або спеціальну гриль-пательню з товстим дном. Важливо, щоб посуд добре тримав температуру, коли ви викладаєте на нього холодний шматок м'яса. Якщо плануєте оновити свій кухонний арсенал, я дуже раджу почитати крутий матеріал про те, як обрати сковороду або гриль-пательню для стейків https://myastoriya.com.ua/ua/blog/article/yak-obrati-skovorodu-abo-gril-patelnyu-dlya-steykiv/ у блозі «Мясторії». Там хлопці реально знаються на м'ясі та всьому, що з ним пов'язано, тому розписали нюанси вибору дуже доступно. Від себе додам: дивіться на висоту ребер, якщо берете гриль, щоб жир стікав униз і м'ясо саме смажилося. Ну і не забувайте, що навіть найкраща пательня не врятує, якщо м'ясо поганої якості, тому вибирайте перевірені місця для покупок. Смачних вам стейків!